De cand cu ordonanta celebra a guvernului Grindeanu, m-am transformat peste noapte intr-un cetatean mai implicat, mai vigilent si mai activ in viata politica a Romaniei decat am fost vreodata si sincer, decat as fi vrut sa fiu. Mi-am pus aproape stop activitatii mele, stau ca o nebuna cu ochii ba in televizor, ba in calculator, ba in telefon, o dependenta tampita pe care nu mi-o doream in viata mea.  Dimineata verific repede telefonul sa vad daca au facut ceva in timp ce noi dormeam. Nici un somn linistit nu mai poti avea, ni l-au furat si pe asta. Mi-e sila de clasa politica a Romaniei de ani buni, increderea mea in capacitatile domniilor lor este nula, nu mai spun de increderea in moralitatea si bunele intentii ale guvernantilor. Cativa mai rasariti pe ici pe colo se pierd in multime.

Dar tin sa ii multumesc domnului Dragnea pentru trezirea brusca din somnul adanc si linistit in care ne afundasem. A trezit in noi sentimente puternice de ura si dispret, de soc si groaza in fata tupeului si nesimtirii cu care aleg sa guverneze doar in interese proprii, cu o nepasare ce a depasit cu mult limita, uitand complet ca ei guverneaza pentru noi, nu pe noi. Tin sa va multumesc ca in viata mea nu am fost mai mandra ca sunt romanca, in viata mea nu am avut mai multa incredere in poporul meu ca acum, in viata mea nu mi-a incoltit speranta mai mult ca acum ca exista bunatate, educatie si bun simt in tara mea.

Ne hraneam sufletele cu putinele lucruri bune si romanii frumosi care au facut cinste Romaniei, crezand ca nu avem puterea, amagindu-ne ca poate printr-o minune cei alesi vor avea un gram de bun simt si responsabilitate, vor vrea mai putin pentru ei si mai mult pentru tara, ca poate printr-o minune vor vrea sa fie ei cei care sa scrie istoria frumoasa a Romaniei. Nu-i bai, ne-ati trezit si din amagire si am descoperit ca minunile nu le impliniti voi, ci ca noi insine suntem minunea.  Ne-ati trezit cu apa rece si acum suntem cu ochii larg deschisi. Acum va vedem, asa “urati” cum sunteti. Romania mea nu a fost nicicand mai frumoasa. Romania mea nu a fost nicicand mai aplaudata, Romania mea nu a fost nicicand mai dreapta. Citand o mare doamna: “When they go low, we go high!”. Asta este Romania mea.

Acestea fiind spuse, reveniti-va si trimiteti-va acasa nulitatile din partid si din guvern, pastrati valorile si puneti la lucru un guvern mai curat, macar asa cat sa ne linistiti un pic. Pana nu luati masuri la voi in casa, poporul nu va pleca de afara. Lasati-ne sa muncim ca sa va platim salariile si sa aveti ce da mai departe oamenilor de mancare. Lasati-ne sa tragem din greu ca voi sa va indepliniti bugetul optimist si programul de guvernare “social”. Si poate in programul vostru in care aveti asa mare grija de batranii si saracii tarii, va aduceti aminte ca tara asta are si copii care au dreptul la educatie si servicii medicale de calitate. Stiu, ei nu va dau voturi, dar va vor plati pensiile speciale.

Mingea e la voi. O ultima sansa sa aratati ca noi gresim si ca voi sunteti niste minunati. O ultima sansa sa aratati ca aveti si putina responsabilitate ascunsa acolo sub straturi de nepasare, putina frumusete, care impresionata de frumusetea noastra se zbate sa iasa la suprafata. Hai poate o lasati ca tare as vrea sa fiu socata si de prea multa bunatate. Si nu uitati #vavedem si #rezistam.

Nota: Mi-am adunat toata educatia pe care o am ca sa scriu acest text fara a folosi cuvintele care imi treceau prin cap. 🙂 Va multumesc pentru rabdarea de a-l citi.

Foto: Ion Trifu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.