Daca pe la 20 de ani nu prea puneam mare valoare pe calitatea cosmeticelor, dupa ce am ramas insarcinata a trebuit sa fiu foarte atenta la tot ceea folosesc, de la gelul de dus si pana la crema de fata.  Cand s-a nascut Erica, am luat contact mai intens cu zona de produse bio, tocmai pentru ca daca pe mine ma mai pot ignora, pentru ea am incercat sa fac alegerile cele mai bune, cumparand produse doar din farmacii, cat mai sigure si la un raport calitate-pret bun.

Nu am studiat in profunzime industria cosmeticelor bio, dar stiam ca vin cu ingrediente alese cu grija, certificate, din culturi bio, dar si cu preturi destul de piperate. Sanatatea are pretul ei, asa ca nu poti sa nu te intrebi care sunt oare produsele sigure, calitative si totusi la preturi accesibile.

De curand am participat la eveniment organizat de Weleda, companie fondata in anul 1921, in Elvetia, de catre Rudolf Steiner, fondatorul medicinei antropozofice. Infiintata ca o companie producatoare de medicamente, avand propriile culturi de plante medicinale, Weleda este acum principalul producator de remedii naturale si produse complete de ingrijire a corpului din lume.

panorama weleda

Weleda se foloseste de natura pentru a crea produse sigure pentru intreaga familie,  iar calitatea cu care ei se lauda incepe de la sursa, adica de la planta cultivata si ingrijita prietenos. Produselor lor sunt certificate NaTrue, adica sunt 100% din ingrediente naturale si organice, fara parfumuri si culori sintetice, fara teste pe animale si fara practici ce ar putea deteriora calitatea plantei si siguranta produsului.

Dupa ce am descoperit atat de multe lucruri despre ei, mi-a fost clar ca cel putin din punct de vedere al sanatatii, suntem in siguranta. 🙂 Mi-a mai ramas sa descopar si daca sunt eficiente. 

Am primit spre testare 4 produse si dupa ce le-am folosit vreo 2 saptamani, cred ca mi-am format o opinie pe care sa o pot impartasi cu voi.

Deodorante Roll-On

Eu l-am avut in teste pe cel cu aroma de citrice (dar mai exista unul cu rodie si unul pentru barbati), pe baza de uleiuri esentiale naturale de lamaie, portocala amara si verbina exotica. Despre ele aflasem deja ca ofera protectie si prospetime naturala 24 h, fara grija chimicalelor sau a porilor blocați, lucru care mi-a atras atentia.  Pentru ca eu deja am suferit o infectie datorita unor pori blocati de antiperspirantul stick, pe care a trebuit sa o tratez cu antibiotice, am fost tare curioasa sa descopar cat de proaspata voi ramane eu pe parcursul unei zile, the natural way 🙂 .

Dintre cele 4 produse, acesta m-a surprins cel mai mult si mi-a placut teribil. Este pentru prima data cand mi-a mirosit a proaspat si a parfum o zi intreaga, inclusiv dupa ce am dat bluza jos la finalul zilei. Ramane impregnat in haine mirosul acela fresh al deodorantului, ceea ce stiti ca nu prea se intampla cu majoritatea produselor din aceasta categorie si e cu atat mai ciudat cu cat din ce stiam eu produsele bio nu se prea lauda cu parfumuri persistente.

Daca e ceva ce mi-a displacut, e senzatia initiala de umed si usor lipicios pe care o au de obicei aceste tipuri de deodorante, dar eu il masez usor si il intind pe piele ca sa se absoarba mai rapid. Din punct de vedere al pretului, la Bebe Tei e 28 lei, iar in alte magazine ajunge si la 37 lei.  Daca il compari cu antiperspirantele din supermarket, este clar ca te afli in alta categorie de pret, dar daca vrei sa tii cont si de calitate, atunci cei 28 de lei nu mai par chiar atat de multi.

Samponul si gelul de dus pentru copii cu arome de citrice face fix ce te-ai astepta sa faca un astfel de produs. 🙂 Din punct de vedere al calitatii, este un produs sigur pentru copii si Erica a parut mai incantata de miros decat mine. Nu are un miros persistent si nici puternic, ceea ce poate fi bine pentru unii si mai putin bine pentru altii. 🙂 Cand vine vorba de copii, eu sunt fan-ul produselor 2 in 1, pentru ca imi este mai usor sa le iau dupa mine cand plec, asa ca varianta Weleda e perfecta.  Pretul cel mai mic il are Bebe Tei – 25 lei (150 ml).

Lotiunea de dus regenerata cu rodie se gaseste spre vanzare la dimensiuni de 200 ml, adica nu in varianta detinuta de mine pentru testare (50 ml). Promite o hidratare intensa si un amestec de uleiuri esentiale de rodie, macadamia, mei si floarea soarelui. Mi-ar fi placut poate un miros mai bogat si mai persistent, dar se pare ca produsele bio nu reusesc sa atinga performantele parfumate ale cosmeticelor obisnuite. 🙂 Nu le poti avea pe toate banuiesc si cred ca e dificil sa obtii parfumuri bogate fara a potenta cumva cu ingrediente daunatoare. Preturile pornesc de la 31 lei la BeBe Tei si pana la 45 lei pe unele site-uri. Nu intrebati de unde diferenta asta atat de mare, doar sa ne bucuram ca exista Bebe Tei. 🙂

Balsamuri de buze nuantate WeledaBalsamurile de buze colorate sunt destinate in  primul rand hidratarii si protectiei naturale, confera luciu asemeni unui gloss si un strop de culoare buzelor. Nu inlocuiesc rujul, asa ca nu va asteptati la cine stie ce colorare. Eu am testat varianta Rose, care desi are o culoare draguta, pe buze devine invisibila. 🙂 Poate cea Berry Red sa ofere mai multa colorare, asa ca daca vreti si stropul de culoare probabil ca pe aceea ar trebui sa o incercati mai intai. Intra in piele in maxim 10 minute si isi pierde luciul initial. Buzele sensibile si uscate sunt cele targetate si vor beneficia cu adevarat de mixul de ingrediente vegetale pure: unt de Shea bio, ceară din semințe de floarea soarelui, ulei de jojoba bio, ulei de ricin și ulei de masline. Il gasiti incepand de la 30 lei.

balsamuri buze Weleda

Weleda pare o optiune bio accesibila, cu preturi neexagerate ca in alte cazuri. Vorbim totusi de un producator certificat si printre cei mai importanti din lume, asa ca cel putin mie, raportul calitate – pret mi s-a parut tare bun. Voua cum vi se pare?

Voi sunteti consumatoare de produse bio si daca da, de ce branduri sunteti incantate?

Va astept cu interes opiniile in zona de comentarii si daca ati incercat si voi Weleda pana acum nu ezitati sa va spuneti opinia despre ele.


If you liked my article…

You can share it with friends and subscribe to my newsletter to receive the latest fashion ideas, style tips, book recommendations, home & deco inspiration and interesting stories right in your inbox!

Yes, I’ll subscribe!

Follow me on  Facebook  for more inspiring ideas and news!

2 COMMENTS

  1. Am folosit cateva produse de la Weleda ( un balsam de buze si o crema cu nalba alba pentru piele hipersensibila). In general incerc sa folosesc produse cosmetice bio si usor usor sa le scot din folosinta pe cele conventionale. :d Sper sa reusesc. Si am mai folosit si produse de la Jason, La Dispena (aici recomand crema cu extract de melc, este super buna), niste masti de la Dizao Natural care sunt minunate. Las link cu magazinul de unde imi cumpar eu.(https://rfresh.ro/)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.