Fiica mea are 4 ani si jumatate, adica fix varsta la care copiii spun lucruri trasnite si adultii se distreaza copios. Viata alaturi de ea a devenit din ce in ce mai interesanta, iar eu invat zi de zi lucruri faine de la ea.

Cu cateva zile in urma, stateam noi de vorba la un ceai, ca fetele. 🙂 In dimineata zilei respective, pe cand o lasam la gradinita, observasem cum un coleg simpatic foc a pupat-o pe obraz, fara sa o intrebe, iar ea s-a strambat si l-a respins cumva finut. Seara, la ceai, o intreb:

Am vazut ca te-a pupat F si te-ai strambat.  De ce te-ai strambat asa?

Pai nu imi place sa ma pupe!

De ce crezi ca te pupa asa?

Pai ii este drag de mine! (zambind smechereste)

Si tie?

Mie nu prea. 

Ok. I-ai spus ca nu iti place sa te pupe?

Paiiii, cred ca da. (nu prea convingator)

Uite, e dragut cand cuiva ii este drag de tine si nu trebuie sa ii ranim sentimentele, dar, daca tie nu iti place sa fi pupata, ar trebui sa ii spui asta, ca sa nu mai fie nevoie sa il respingi. E ok  sa nu iti placa si e ok sa spui asta. Poti sa ii spui ca inainte sa sara la pupat, ar trebui sa te intrebe daca vrei. 

Bineee. 

Dar tie ce colegi iti plac?

Imi enumera ea cateva nume de colege si numele unui coleg – S, cu care eu stiu ca se joaca foarte mult in fiecare zi. 🙂 S este prietenul ei.

Dar de ce iti place atat de S si nu si de ceilalti colegi ai tai? De ce te joci doar cu el?

Pai pentru ca el m-a intrebat daca vreau sa fiu prietena lui

Ahaa. Sa inteleg ca ceilalti nu te-au intrebat?

Pai nu. Iar mie imi place de S pentru ca se joaca cu mine si isi imparte jucariile cu mine

:)) WOW! Desi la scara mica, fiica mea tocmai mi-a dat niste lectii despre relatii, la fel de valabile si la noi astia mai maturi.

  1. Nu ma pupi fara sa iti dau voie! 
  2. Inainte de pupat, hai sa avem o relatie! Raportat la lumea noastra, inainte de a trece la fapte, inviti fata la un ceai, la o vorba, vezi daca se infiripa o relatie si abia apoi treci la faza 2.
  3. Ca sa avem o relatie buna si eu sa te plac, acorda-mi timp si atentie! Pai fara sa petreci timp de calitate impreuna, fara sa o asculti, nu doar sa o auzi (cateodata nici asta), cum sa speri ca vei ajunge cu o femeie mai departe?
  4. Imparte ce ai tu cu mine! Asta dovedeste afectiunea ta si astfel ma vei cuceri!

Sunt tare impresionata de fiica mea si de cum asa, instinctiv, ea a stiut sa aprecieze gesturile mici si le-a rasplatit cu prietenia ei.

Ieri la plecare, o aud spunandu-i lui S: “Pa pa! Te iubesc!” si el ii raspunde “Si eu te iubesc!”

Atat va zic: sa cad jos si mai multe nu. Are doar 4 ani iar eu nu sunt pregatita sa o aud spunand te iubesc unui baiat. Generatia asta ma lasa muta! Aveti vreun sfat pentru mine?   Erica se descurca foarte bine si singura.. 🙂

Photo: Pexels.com (free)

1 COMMENT

  1. În articolul de mâine am o poveste de genul acesta – o fetiță de 3 ani s-a îndrăgostit atât de tare de fiul meu încât a reușit să renunțe la multe lucruri rele pe care le deprinsese datorită bunicilor… E așa de bine când dragostea te ajută 🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.