De cand am auzit ca exista cartea asta  si pana am citit-o au trecut doar cateva zile. 3 zile a facut pe drum, iar mie mi-a luat 2 nopti ca sa o termin. Intr-o seara am citit aproape jumatate din cele 400 de pagini, iar in a doua noapte am stat pana spre 3 dimineata ca sa o termin. In seara aceea am culcat-o cu entuziasm pe Erica sperand ca ma voi reintoarce repede la poveste, dar bineinteles ca i-a luat o ora sa adoarma, asa ca usor buimaca m-am apucat pe la 11 noaptea de citit. Imi promisesem ca nu voi depasi ora 1, dar pur si simplu nu m-am putut opri.

“Me before you” (Inainte sa te cunosc) a fost filmul meu de suflet in 2016. Am ras si plans in acelasi timp. M-a emotionat tare povestea lor si m-a atins teribil  finalul. O poveste prea trista si o iubire prea mare ca sa nu te impresioneze. As fi vrut sa fie cu happy end, desi stiam ca daca ar fi fost, nu ar fi fost la fel de bun. 🙂

Daca l-ati vazut si daca v-a placut, atunci aflati ca exista si o continuare a cartii. Poate unele stiati, dar eu nu am aflat de mult si de cand am aflat abia am asteptat sa o citesc.

“Live boldly. Push yourself. Don’t Settle. Just live well.

Just LIVE”

Asa se termina scrisoarea lui Will, pe care Louisa Clark o primeste la cateva saptamani de la moartea acestuia, o scrisoare prin care el ii reamintea cat de important este sa traiasca frumos, sa se autodepaseasca, sa nu ii fie frica sa riste. Dar cum sa faci asta cand in sufletul tau e furtuna, cand lacrimile inca nu ti s-au uscat, cand ai iubit mai mult ca niciodata ca sa pierzi totul in cateva luni. Cum sa te regasesti cand nu mai stii drumul spre tine,  cum sa te simti din nou intreaga cand o parte din tine a plecat atunci cu el? Cum sa mai traiesti frumos cand stii ca ai trait o viata intreaga in doar 6 luni….

In cea de a doua carte a lui JOJO Moyes, “After you” (Dupa ce te-am pierdut), o regasim pe Louisa  incercand sa isi gaseasca drumul, sa implineasca dorinta lui Will si sa traiasca, asa cum a promis. Desi cu o viata noua si intr-un loc nou, ea are mari dificultati in a trece peste moartea lui Will iar un accident teribil o face sa se intoarca din nou in orasul unde s-au cunoscut si langa familia de care s-a indepartat.

Desi traieste senzatia ca a revenit exact in locul de unde plecase fara sa evolueze in nici un fel, intalnirea surprinzatoare cu cineva din trecutul lui Will o trezeste din amortire. Viata ei ia cumva alta intorsatura si fie ca vrea sau nu, fie ca a fost sau nu pregatita pentru asta, va trebui sa isi asume mai multe responsabilitati decat s-a gandit vreodata.

Daca va reusi sa faca fata, daca va reusi sa isi gasesca drumul pe care l-a cautat atat, daca va reusi sa traiasca in sfarsit cu mult curaj, va las pe voi sa aflati. Atat va mai spun: se lasa din nou si cu iubire. 🙂

Desi nu la fel de emotionanta ca prima carte, tocmai pentru ca lipseste acea poveste tragica, cartea este tare frumoasa.  Nu degeaba am lasat somnul deoparte ca sa o termin. 🙂 Dupa prima, cu totii am fost curiosi sa vedem ce se intampla cu Louisa, asa ca o continuare a fost cumva necesara si se pare sa urmeaza si o a treia carte.

Dupa ce am terminat de citit, nu m-am putut abtine si am simtit nevoia sa revad franturi din film, tocmai pentru a-mi reaminti mai bine personajele. De la franturi am ajuns sa revad aproape intregul film :), asa ca intr-un final am adormit pe la 5 dimineata. M-am trezit rupta de oboseala dar fericita tare.

Daca o cititi, astept cu interes opiniile voastre.

Photo: pexels.com (free)


If you liked my article…

You can share it with friends and subscribe to my newsletter to receive the latest fashion ideas, style tips, book recommendations, home & deco inspiration and interesting stories right in your inbox!

Yes, I’ll subscribe!

Follow me on  Facebook  for more inspiring ideas and news!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.