Vineri a fost o zi maraton. Mi-am petrecut-o la evenimentul Mamici pe Tocuri, eveniment organizat de mamici  pentru mamici. Ada Chindea si Diana Simion sunt cele 2 mame – bloggeri ce s-au ocupat de eveniment, in cadrul caruia am fost prezenta cu SASHaccessories in fashion corner-ul organizat acolo. Designerul Ana Novic s-a ocupat de tinute, eu de accesorii si 5thelement de pantofi.

Scopul nostru a fost sa le aratam mamicilor ca nu e chiar atat de greu sa ne indepartam de imaginea clasica de mamica, ca mamiceala nu inseamna renuntarea la femeia din noi, ca suntem frumoase si minunate chiar si atunci cand suntem prea obosite ca sa mai vedem asta.

Mamele au avut ocazia sa primeasca sfaturi de stil, make-up si coafuri rapide. Ne-am probat cu tinutele Anei si am demostrat ca putem fi #supermoms. 🙂

Despre eveniment v-am povestit in detaliu aici, asa ca nu voi relua informatiile de acolo, dar despre campania premergatoare evenimentului va voi spune ceva. Saptamana trecuta a fost Saptamana Mondiala a Alaptarii, in care s-a incercat inca o data evidentierea faptului ca alaptarea este un drept al copilului si ca mama ar trebui sustinuta in demersul sau, atat de apropiatii ei, cat si de societate. Alaptarea in public a nascut prea multe controverse si de prea multe ori mamele nu s-au simtit in siguranta sa-si alapteze la cerere copilul. Toate astea au dus fie la o renuntare precoce la alaptat, fie la evitarea spatiilor publice de catre mama, ce duce mai departe la izolare si depresie. Poate vi se par cuvinte mari, dar daca ai fost vreodata mama si ai alaptat, stii exact despre ce vorbesc. Daca esti la primul copil, senzatia ca nu faci suficient de mult sau de bine combinata cu renuntarea la o viata sociala duc la depresie, in doze mai mici sau mai mari. Eu personal nu cunosc mama care sa nu fi trait sentimentul ca viata ei nu-i mai apartine, ca este prinsa intre peretii casei, ca timpul si corpul sau e acum al copilului si ca totul se invarte in jurul lui.

Alaptarea in siguranta si in spatii publice nu este un moft, este o necesitate.

II asigura copilului hrana si mamei libertatea de a-si relua viata, de a nu depinde strict de programul de masa al copilului.

In acest scop, Ada Chindea si Diana Simion au lansat si campania Alapteaza Oriunde Oricand, campanie ce a avut mare succes. Vizualurile campaniei au ajuns la peste 124000 de oameni. Ca si ele, organizatii locale de sustinere a mamei si copilului, bloggeri si personalitati media au atras atentia asupra schimbarii mentalitatii societatii romanesti si la sustinerea mamelor ce alapteaza. Ne miscam cu greu in directia cea buna, dar e important ca ne miscam.

Cu speranta intr-o Romanie normala,

Gia 🙂

Foto: eu si Diana Damalan Photography

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.